Skip to main content

Les històries tenen sentit si les compartim

Influencers Socials persegueix la sensibilització dels joves, augmentant el coneixement i la consciència sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), que són una guia per a promoure un món més just, equitatiu i sostenible.

DISFRUTA ELS VIDEOS DEL PROJECTE

Els ODS són una guia essencial per a abordar els desafiaments socials, econòmics i ambientals que enfronta el món actual. Formar als joves en aquests temes els permet entendre la importància d’aquests objectius i com poden contribuir a la seua consecució, fomentant el compromís social i la responsabilitat individual i col·lectiva.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marquen un camí a seguir per totes i per a totes les nacions que tenen la finalitat d’aconseguir que totes les persones gaudisquen d’una vida en pau, sostenible i amb prosperitat. Cadascun dels 17 objectius que els componen se centra en un àmbit: econòmic, social, mediambiental, d’aliances…

Per tant, és important que des de tots els països es desenvolupen accions
dirigides a la consecució d’aquests ODS, i no sols això, sinó que es faça difusió i formacions d’aquests perquè tota la societat puga ser agent de canvi i participar en el seguiment i consecució dels 17 ODS.

En aquest punt, l’educació adquireix un paper fonamental, de fet, seguint el ODS 4.7, es defensa que en 2030 “tots els alumnes adquirisquen els coneixements teòrics i pràctics necessaris per a promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació per al desenvolupament sostenible i els estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i no-violència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible”.

Es tracta d’un projecte d’educació en els ODS, en valors i en drets humans en el qual la metodologia es totalment activa, a més d’utilitzar eines accessibles i atractives per als adolescents. En els tallers es tracten problemàtiques socials, mediambientals i econòmiques, incloses en els ODS, on els propis estudiants el seu l’encarregats d’investigar sobre aquests per a triar en quin ODS volen treballar, i una vegada ho han triat i han buscar informació en el respecte, han de treballar en grup per a saber quin tipus de vídeo volen realitzar i que volen comptar.

D’aquesta manera es treballa directament amb la meta 7 del ODS 4, mentre que de manera transversal es treballen els ODS en general.

Un dels pilars de l’educació és formar joves que puguen canviar el món o almenys millorar-lo; per això volem amb aquest projecte atorgar les eines necessàries perquè els joves puguen des de molt primerenca edat aportar en la societat, i sobretot aportar “fent”, és a dir portant-lo a la pràctica, experimentant el que significa la col·laboració amb les persones en situació de vulnerabilitat i amb la inclusió social, per a ensenyar els principis de l’empatia, el compromís i implicació activa i conscient, la responsabilitat i la participació social.

Influencers Socials és un projecte educatiu que trenca amb els murs de les escoles i ix al carrer. El projecte s’estén a tota la ciutadania, ja que la població en general seran els responsables de visualitzar aquests vídeos, difondre’ls i votar pel vídeo que consideren més atractiu mitjançant els “like” de les xarxes socials.

Els vídeos seran valorats per un jutjat especialitzat que triarà el vídeo guanyador d’aquesta edició, donant la possibilitat de moure aqueixa peça en diferents espais de sensibilització audiovisual a nivell nacional com el festival eMove.